Kou uit de lucht, burgemeester Boelhouwer krijgt en accepteert excuses van OM

24 maart 2017 om 11:25
nl
Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen heeft excuses gekregen van het Openbaar Ministerie (OM) in verband met de beslissing om Jan B. uit Hulten niet verder te vervolgen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dat heeft een woordvoerster van het OM bekendgemaakt. B. bedreigde de Boelhouwer in 2015 met de dood. Vanwege twee eerdere veroordelingen dit jaar achtte het OM de kans op een succesvolle vervolging voor bedreiging niet groot.

Boelhouwer heeft de excuses geaccepteerd. Volgens het OM had de burgemeester vooraf ingelicht moeten worden over de beslissing om B. niet te vervolgen voor de bedreiging. Boelhouwer was verontwaardigd over de beslissing. Na de excuses en de uitleg van het OM is de zaak wat Boelhouwer betreft afgedaan, laat een woordvoerder vrijdagochtend weten.

Wegmaken lijk
De 66-jarige B. bedreigde de burgemeester in het bijzijn van een ambtenaar en een agent in 2015 met de dood. Boelhouwer kreeg daarop beveiliging. B. was boos omdat bij hem op het terrein een controle was gehouden.

De man uit Hulten werd dit jaar al veroordeeld voor voor het leveren van wapens aan onder meer de onderwereld in Amsterdam. Eerder deze maand kreeg hij daarom een gevangenisstraf van vijfeneenhalf jaar. In januari was hij al veroordeeld tot twee jaar cel voor het wegmaken van het lijk van Freddy Janssen uit Valkenswaard. Zijn lichaam werd in stukken teruggevonden in het Markkanaal bij Den Hout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.