Video

Natuurgebied opofferen voor N629? Nee, zeggen 1300 mensen

24 maart 2017 om 19:47 • Aangepast 21 november 2020 om 02:34
nl
1300 handtekeningen om de natuur rond het kanaal in Dongen te behouden. Het actiecomité 'Handen af van De Duiventoren en 't Blik' bood vrijdag een petitie aan aan de provincie. De gemeente heeft namelijk besloten om de N629 opnieuw aan te leggen op een andere plek, dwars door een natuurgebied.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Dat is tegen het zere been van veel inwoners van Dongen. De N629 is de verbindingsweg tussen Dongen en Oosterhout. Al jaren wordt er gesteggeld over de aanpak van deze weg, maar volgens het Actiecomité is het nieuwe plan geen juiste oplossing.

Naar de filistijnen
"Dit is het enige natuurgebied dat Dongen heeft en dat willen ze nu naar de knoppen helpen", zegt Peter Graafmans. "Ik begrijp dat er economische belangen zijn, maar er ligt al een weg. Als ze die opknappen, dan hoeft het natuurgebied niet naar de filistijnen."

Wachten op privacy instellingen...


Volgens de gemeente is de weg te druk en gebeuren er te veel ongelukken. Ook kan volgens haar de bestaande weg niet verbreed worden, omdat er te veel bedrijven dicht aan de weg liggen. Daarnaast belooft ze in het nieuwe plan compensatie van de natuur op andere plekken.

Dertig miljoen
De provincie heeft 30 miljoen euro voor de aanpak van de N629 uitgetrokken. De bal ligt nu bij haar. Zij doet onderzoek naar de haalbaarheid en zegt alle belangen tegen elkaar af te wegen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.