Vlinders in de buik betekent bij gemeenten vaak stront aan de knikker

24 maart 2017 om 16:05 • Aangepast 21 november 2020 om 02:34
nl
Dat romantische ontwikkelingen op de werkvloer niet goed zijn voor een politieke carrière, werd donderdag bewezen in Best. Daar stapte wethouder Bert van Drunen op vanwege zijn relatie met een andere wethouder. In Woudrichem, Geertruidenberg, Veldhoven en Werkendam ging het ook al eens mis en in Nuenen waren er geruchten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Een vergelijkbare situatie speelde vier jaar geleden in Veldhoven. Daar legde gemeentesecretaris Bertus Brinkman zijn functie neer vanwege zijn relatie met een gemeenteraadslid.

Wachten op privacy instellingen...

Drie jaar terug moest gemeentesecretaris Erwin Koenen uit Werkendam opstappen omdat hij een relatie had met de vertrekkende burgemeester. Koenen betreurde dat de relatie tot commotie leidde.

Seksueel getinte relatie
Albert Smit was wethouder in de gemeente Geertruidenberg toen hij een ‘seksueel getinte relatie’ had met een medewerkster van de gemeente. Hij had buiten het gemeentehuis ontmoetingen met de getrouwde medewerkster.

De ambtenaar verbrak het contact nadat haar echtgenoot een liefdesgedicht van Smit op haar telefoon vond. Smit legde vervolgens zelf zijn functie neer.

ZIE OOK: Wethouder in Best stapt op vanwege relatie met andere wethouder

In Woudrichem had fractievoorzitter Bart Verkade een liefdesrelatie met wethouder Paula Jorritsma. Vanwege die relatie stapte hij op. Verkade had eerder al een relatie met een voorlichter op het gemeentehuis.

Geruchten
Tot slot deden in Nuenen geruchten de ronde over een vermeende affaire van burgemeester Maarten Houben met voormalig wethouder Annegien Wijnands. Houben is nooit op de geruchten ingegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.