Geen hoop voor teleurgestelde flatkopers: 'Huurders willen er ook héél graag wonen'

24 maart 2017 om 16:37
nl
Ook de gemeente Oss kan niets betekenen voor negen mensen die dachten dat ze een appartement hadden gekocht in Berghem. Woningbouwvereniging Mooiland is niet van plan vijf huurflats in het complex De Bèrghse in hartje Berghem op te geven. Het misverstand ontstond doordat de makelaar dacht dat er tien woningen in de verkoop zouden komen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De potentiële kopers kregen deze week te horen dat er minder appartementen te koop waren dan gedacht. De makelaar dacht dat tien van de twintig woningen in de verkoop mochten, maar dit bleken er maar vijf te zijn. De gemeente Oss heeft dus nog proberen te bemiddelen, maar dit heeft geen resultaat opgeleverd.

ZIE OOK: Appartement (bijna) gekocht, blijkt het niet te koop te staan!De woningbouwvereniging heeft aan de gemeente laten weten dat er veel belangstelling is voor de huurappartementen. Mooiland wil daarom echt vasthouden aan het aantal van vijftien. “Het is heel vervelend voor de mensen die straks geen appartement kunnen kopen. Maar we snappen ook dat Mooiland opkomt voor zijn huurders”, zegt wethouder Gé Wagemakers.

De gemeente bood Mooiland woningen aan op andere plekken in Berghem, maar het duurt te lang voordat die klaar zijn.

'Miscommunicatie projectontwikkelaar'
“Al in september 2015 heeft Mooiland een overeenkomst gesloten voor de afname van vijftien huurappartementen voor de sociale verhuur”, laat Irma van Grunsven, woordvoerder van de woningcorporatie weten. “Maar er is een miscommunicatie ontstaan tussen projectontwikkelaar Rialto en de makelaar.”

De kopers mochten volgens haar zelf kiezen welke woning op de eerste verdieping zij wilde hebben. Rialto stelde daarom tien appartementen beschikbaar, maar zou er uiteindelijk maar vijf verkopen. Daar is het dus ergens misgegaan, waardoor werd gedacht dat ze allemaal te koop stonden.

Rialto in Den Bosch is niet bereikbaar voor commentaar.

Advocaat benaderd
Willie Gielis is een van de mensen die een appartement wilde kopen. Hij heeft geen idee of hij nu wel of niet een van de vijf flats kan kopen. Hij heeft samen met de anderen een advocaat in de arm genomen, omdat ze het niet eens zijn met de gang van zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.