Jorn Brondeel vertrekt na dit seizoen van NAC Breda naar FC Twente

24 maart 2017 om 18:40
Borndeel naar FC Twente.
Borndeel naar FC Twente.
NAC-keeper Jorn Brondeel vertrekt aan het einde van het seizoen naar FC Twente. De huurling tekent in Enschede een vierjarig contract. Door de transfer wordt de huurafspraak tussen NAC en Lierse SK opgeschort. Brondeel zou nog een seizoen in Breda blijven. De Bredase club wordt hiervoor financieel gecompenseerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De transfer van Brondeel komt niet helemaal uit de lucht vallen. Na een wat wijfelend begin blinkt de Belg nu wekelijks uit.
 
"Ik ben erg blij met FC Twente", zegt Jorn Brondeel. "Maar ik ben hier nog niet weg. De komende periode ga ik er alles aan doen om te zorgen dat ik NAC volgend seizoen weer tegenkom in de eredivisie."
[Tweet:https://twitter.com/brondeeljorn/status/845323750698618881]

NAC profiteert financieel mee
Brondeel kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Lierse SK. Hij werd door de Belgische club voor twee jaar bij NAC gestald. Die verbintenis wordt nu verbroken om de verkoop naar FC Twente mogelijk te maken.

"We hebben zelf ook een poging gedaan om Jorn definitef over te nemen", zegt Hans Smulders, technisch directuer van NAC. "Maar toen FC Twente kwam, heeft hij daarvoor gekozen. Doordat Jorn zich hier goed heeft ontwikkeld, kan NAC ook financieel meeprofiteren van deze transfer."

Percentage
NAC pikt een graantje mee van de transfer doordat er een percentage is opgenomen in de huurovereenkomst mocht Brondeel vertrekken. Hoeveel dat is, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...