Topsporters inzetten om jonge talenten te ontwikkelen: 'Wat zilver is moet goud worden'

24 maart 2017 om 16:45
nl
Breda richt zich op het gebied van sportbeleid de komende jaren op talentontwikkeling. Dat doet het met de inzet van topsporters uit de regio.
Profielfoto van Fabian Eijkhout, Ronald Sträter
Geschreven door
Fabian Eijkhout, Ronald Sträter

Eerder deze week werd bekend dat Robert Maaskant als adviseur aan de slag gaat bij de gemeente Breda. "Dat is om een boost te geven en iedereen te enthousiasmeren voor het vrouwenvoetbal", zegt Paul de Beer, wethouder sport. Dat de voormalig NAC-trainer juist nu aan de slag gaat is niet gek. "Het EK vrouwenvoetbal is komende zomer ook in Breda, hier wordt een halve finale gespeeld."

"We zijn met mooie evenementen bezig, maar we willen juist ook met talentontwikkeling aan de slag", vervolgt De Beer zijn verhaal. "Hoe ga je met talenten om? Hoe trek je ze op een hoger plan? Wat betreft topsportklimaat hebben we zilver in handen, maar het moet goud worden."

ZIE OOK: Voetbaltrainer Robert Maaskant wordt adviseur bij gemeente Breda

'Van 6,5 naar 8,5'
Als De Beer Breda op dit moment een cijfer moet geven voor het huidige sportbeleid en topsportklimaat, komt hij niet verder dan een 6,5. "De basis is op orde, maar op termijn moet het een 8,5 worden."

Dat moet gebeuren met de hulp van bekende sporters. Naast Maaskant denkt De Beer aan bijvoorbeeld atlete Nadine Broersen, kogelstootster Melissa Boekelman, ruiter Tim Lips en judoka Roy Meyer. "We moeten ons soms beseffen dat we als Breda al wat mooie sporthelden voortgebracht hebben. Ik ga meerdere topsporters benaderen. Het gaat veel mensen aan het sporten brengen, maar ook de sporters zelf naar een hoger plan trekken."

De Beer kijkt in zijn ambitieuze en mooie plannen verder dan Breda. "Het gaat om de regio. Topsport en talentontwikkeling houden zich niet aan de grenzen van een gemeente." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.