Video

Django Wagner kieperde bijna uit een vorklift voor 3Man Sterk: 'Daar hing ik dan op acht meter hoog'

24 maart 2017 om 17:39 • Aangepast 21 november 2020 om 02:34
nl
Django Wagner steekt de handen uit de mouwen. De volkszanger uit Nuenen gaat samen met collega’s Peter Beense en Frans Duijts aan de slag bij verschillende bedrijven. In het nieuwe televisieprogramma 3Man Sterk bekijken ze wat leuke beroepen zijn en waar de vraag naar personeel groot is.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

In de ene sector verliezen mensen hun baan, terwijl in de andere de vacatures niet opgevuld worden. Frans, Peter en Django gaan daarom elke week op bezoek bij een bedrijf dat op zoek is naar medewerkers. De zangers draaien mee en geven hun oordeel over het werk. Wat is leuk, wat is zwaar, wat moet je ervoor kunnen?

“We kwamen zelf met het idee”, aldus Wagner. “Bij optredens, op bijvoorbeeld bedrijfsfeesten, hoorden we steeds vaker dat er ook een heleboel werkgevers juist mensen nodig hebben. We willen laten zien hoeveel leuke banen er nog zijn. En zelf kunnen we dan eventjes laten zien dat we ook wat anders kunnen dan zingen.”

(On)handig
De eerste aflevering is vrijdagavond op de buis. Het drietal gaat langs bij een meubelmaker. “We proberen het zo serieus mogelijk te doen, maar er wordt natuurlijk ook hartelijk gelachen om onze onkunde”, vertelt Django.

Zo kieperde hij zelf bijna uit een vorklift op bezoek bij een melkveehouderij. “Ik zat in zo’n bakje en was voer aan het laden. Toen werd ik wat overmoedig en klapte het karretje om. Hing ik daar op bijna acht meter hoogte.” Gelukkig kreeg hij het voertuig weer overeind en kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

'Hele andere wereld'
Als zanger is Django met name ’s avonds en ’s nachts op pad. Maar wennen aan weer vroeg opstaan voor de baas, hoefde hij niet echt. “Het is inderdaad een hele andere wereld, maar ik heb gewoon mijn gedrag en ritme erop aangepast”

De zangers hebben tot nu toe twee afleveringen opgenomen voor de AVROTROS. Als het bevalt, wordt er gekeken of er nog meer worden gemaakt. De eerste uitzending van 3Man Sterk is vrijdagavond om 22.25 uur op NPO 1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.