Zes arrestaties bij politie-inval bij clubhuis motorclub Satudarah Tilburg

25 maart 2017 om 12:15 • Aangepast 21 november 2020 om 02:33
nl
De politie is vrijdagavond het tijdelijke clubhuis van Satudarah in Tilburg binnengevallen. De motorclub zetelt tijdelijk in Partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De politie meldt dat het om een witwasonderzoek gaat. Voor dit onderzoek is onder meer de administratie in beslag genomen. Zo'n zestig agenten waren bij de inval betrokken.

Wachten op privacy instellingen...


Fouilleren
Zo'n zestig aanwezigen in het clubhuis werden gefouilleerd. "Ze zullen allemaal worden gehoord maar niemand wordt aangehouden, behalve als sprake is van strafbare feiten zoals verboden wapenbezit'', aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.

Gedurende de nacht werden er zes mensen opgepakt. Drie voor een openstaande vonnissen, twee voor bezit van een wapen en één voor bezit van amfetamine.

Wachten op privacy instellingen...


Criminele organisatie
De Tilburgse Satudarah-president Angelo M. kreeg in februari nog 25 maanden cel voor witwassen en verboden wapenbezit. Zijn tweede man Björn E. kreeg 46 maanden opgelegd door de rechter in Breda. De straffen vallen fors lager uit dan de eis, omdat volgens de rechter onvoldoende vaststaat dat er sprake is van een criminele organisatie en omdat de zaak te lang duurde.

Het Openbaar Ministerie wil dat de motorclub wordt aangemerkt als criminele organisatie, maar daar gaan de rechters niet in mee.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.