Omstreden camping Fort Oranje ruimt op tijdens opschoondag: 'Al veul opgelaajen!'

25 maart 2017 om 17:13 • Aangepast 21 november 2020 om 02:32
nl
Trots lachende mensen in felgele hesjes die plastic zakken vol zwerfafval laten zien. Als dat beeld veelvuldig voorbij komt op social media, dan weet je: het is Landelijke Opschoondag. Vrijwilligers bewapenen zich met afvalprikkers en troep moet eraan geloven. Opvallend: ook de roemruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen werd zaterdag een stukje schoner.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans
Wachten op privacy instellingen...

Chaletbranden, wietkwekerijen en afgelopen dinsdagnacht nog een gewapende overval, Fort Oranje komt nogal eens negatief in het nieuws. Zeker sinds SBS wekelijks het kijkcijferkanon 'Fort Oranje: camping of krottenwijk' uitzendt, kent heel Nederland de roemruchte plek in Rijsbergen.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdag ruimde een deel van de bewoners echter het campingterrein op. Op veel plaatsen in Brabant werden zakken gevuld met plastic verpakkingen, blikjes en flesjes die buiten op de grond slingerden. Op Fort Oranje werd letterlijk puin geruimd. "We zijn blij dat we ook eens iets positiefs kunnen laten zien." Of op z'n Brabants: "Ik heb al veul opgelaajen joh!"

Meneer Gijs en afvalbingo
Ook in Oss staken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Een kinderboerdij ziet er weer piekfijn uit, dankzij een groep vrijwilligers en de ezel Meneer Gijs.

In de gemeente Bergeijk besloten ze van de nood een deugd te maken. Kinderen gingen met een bingokaart op zoek naar allerlei verschillende soorten zwerfafval. Buurtverenigingen maakten een code van cijfers op afvalzakken en kunnen daarmee een barbeque winnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.