Dramatisch Oranje met 2-0 onderuit in Bulgarije

25 maart 2017 om 21:52
Het Nederlands elftal, met PSV-keeper Jeroen Zoet in de gelederen, heeft zaterdag een wanprestatie geleverd tegen Bulgarije. Het WK in Rusland is plotseling ver weg voor Oranje na de onthutsende nederlaag in Sofia (2-0).
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Ronnie Vermonden

Het elftal van bondscoach Danny Blind zakte van de tweede naar de vierde plaats in de poule. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de nummer twee heeft een grote kans op de play-offs.

Twintig minuten ellende

Oranje keek al na twintig minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Spas Delev scoorde tweemaal. Debutant Matthijs de Ligt blunderde bij de 1-0 en ging ook niet vrijuit bij de 2-0.

Blind wisselde De Ligt in de rust voor Wesley Hoedt. Ook met Luuk de Jong als extra spits en de ingevallen Wesley Sneijder bleef Oranje in de tweede helft ver verwijderd van een gelijkspel. De enige kans na rust was voor Davy Klaassen, maar hij stuitte op de Bulgaarse doelman.