Video

Formule 1: 'Als Max Verstappen gaat rijden gaat hier de kassa rinkelen'

26 maart 2017 om 20:36
nl
Met de start van het Formule 1-seizoen in Melbourne start ook een nieuwe periode met (top)verkopen voor de Formule 1-winkel in Rijsbergen. Rijsbergenaar Danny de Heer had nooit kunnen vermoeden dat zijn winkel, boordevol racemodellen, één van de best bezochte fysieke winkels in Nederland zou worden op het gebied van de Formule 1. "Als Max gaat rijden gaat hier de kassa rinkelen."
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Uiteraard zat de Rijsbergenaar zondagmorgen vroeg ook voor de tv om naar de eerste race van Verstappen te kijken, waarin hij als vijfde eindigde. “Een matige race voor Max, maar volgende keer beter.”

De Heer verkoopt al vijftien jaar Formule 1-spulletjes, maar sinds Verstappen zijn kunsten op de circuits vertoond gaat zoals De Heer het zelf noemt 'helemaal los hier in Rijsbergen'.

Merchandise
Uit alle delen van het land komen ze naar het dorp om de prijzige schaalmodellen te zien, te betasten en om uiteindelijk ook te kopen. Als ze eenmaal binnen zijn geweest en de eerste aankopen zijn gedaan, worden vervolgbestellingen voor negentig procent via internet afgehandeld.

De merchandise van het formule 1-circus is een raar rommeltje. Nieuwe spullen, als de felbegeerde modellen, komen pas op de markt als de auto’s als een halfjaar in het echt rondrijden. Een officieel schaalmodel van de Redbull 2017 MAX-auto zal pas (en wereldwijd) na Francorchamps te koop zijn. De auto van 2015/2016 kwam pas in september 2016 op de markt.

Eigen model laten maken
Om de smachtende fans toch tevreden te houden bracht de Rijsbergenaar recent (in licentie) een eigen model op de markt. Het gaat om de auto waarin Verstappen in Brazilië 2016 met een legendarische inhaalrace de tongen wereldwijd losmaakte.

Het gaat om een klein model in een donkerblauwe box. De Heer wijst op de voor de fans belangrijke details. “Na die race mocht bij parkeren bij het bordje drie, dat bord zit ook in de box verwerkt, net als de juiste kleur van de helm de Max toen droeg.”

Vrrroem... kassa
Niet alleen supermarktconcern Jumbo doet het goed met Max, ook een klein winkeltje in Rijsbergen is door de Sportman van het jaar 2016, een nieuw turbo leven ingeblazen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.