Cabaretière Karin Bruers wil tijdens Koningsdag aandacht voor slachtoffers regime Argentinië - Omroep Brabant

Cabaretière Karin Bruers wil tijdens Koningsdag aandacht voor slachtoffers regime Argentinië

26 maart 2017 om 17:11
nl
Als over een maand koning Willem-Alexander en koningin Máxima Tilburg bezoeken op Koningsdag, staat cabaretière en sociaal onderneemster Karin Bruers in ieder geval niet langs de route om te zwaaien. Ze biedt in haar Duvelhok een alternatief programma aan.
Profielfoto van Christel van Bebber
Geschreven door
Christel van Bebber

Bruers is op Koningsdag in het Duvelhok in Tilburg, waar ze een expositie opent met en over kinderen wiens ouders zijn verdwenen in het Argentinië van Jorge Videla.

Zwaaien naar Máxima kan Karin Bruers niet, omdat ze meeleeft met de slachtoffers van het Videla-regime in Argentinië, zo legt ze uit tijdens Omroep Brabant televisieprogramma KRAAK.

Handel boven mensenrechten
"Ons koningshuis verkiest handel boven mensenrechten. Als Jorge Zorreguieta mijn vader zou zijn geweest, zou ik hem onder zijn ballen hebben getrapt en zou ik hebben gezegd ‘En nóu ga je je best doen voor de slachtoffers van dat regime’. Ik reken Máxima de fouten van haar vader niet aan. Maar ik vind wel dat ze wat kan doen voor de kinderen van verdwenen ouders. En dat doet ze niet.”

"Mensen vinden me bozig als ik hierover praat, maar ik ben juist heel verdrietig", ze schiet vol. "Ik sta naast de slachtoffers. Al maakte Máxima maar een gebaar. Maar dat doet ze niet en daarom kan ik niet naar haar zwaaien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.