Video

'Testtraject voor zelfrijdende auto's op weg van Helmond naar Tilburg'

27 maart 2017 om 15:30
nl
Op de weg tussen Helmond en Tilburg komt een zeventig kilometer lang testtraject voor zelfrijdende auto's. Ook vrachtwagens die via WiFi in colonne rijden en verkeerslichten die communiceren met aankomend verkeer worden er getest.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Bedrijven krijgen zo de mogelijkheid om op openbare rijks-, provinciale en lokale wegen nieuwe technieken in het dagelijks verkeer uit te proberen. 
[youtube:https://youtu.be/H4jtvTEKv6c]
Op termijn kan het testtraject ook uitgebreid worden naar Breda en Den Bosch. "Dat hier getest kan worden op een totaal netwerk van verschillende wegen maakt deze testomgeving uniek'', benadrukte gedeputeerde Christophe van der Maat maandagochtend.

Ontwikkelingen
De nieuwe testomgeving voor innovatieve mobiliteitsconcepten werd maandag, bij de start van de Automotive Week in Helmond, gepresenteerd.

Zondagochtend reden 746 elektrische voertuigen in een stoet over de snelweg tussen Helmond en Eindhoven. Dit deden ze als wereldrecordpoging, verzonnen door de Rotary Eeckarede Eindhoven. Die wilde de langste stoet elektrische voertuigen ooit op de weg krijgen. En dat lukte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.