Berger over ongeluk met kippentruck op A50: 'Hier zijn we in gespecialiseerd'

27 maart 2017 om 12:41 • Aangepast 21 november 2020 om 02:31
nl
Een bijzondere klus is het zeker voor de bergers van Van Eijck uit Hulten maandagochtend op de A50 bij Sint-Oedenrode. Met zes man sterk waren ze rond halfnegen nog volop bezig de gekantelde vrachtwagen met kippen te bergen. "Levende dieren is altijd lastig", vertelt Erwin Nollen. Hij werd om drie uur uit zijn bed gebeld.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Maar we zijn wel wat gewend", gaat hij verder. "We zijn gespecialiseerd in dit soort bergingen. Begin van het jaar waren we ook betrokken bij de berging van een vrachtwagen met kippen op de A2."

Een groot deel van de duizenden kippen heeft het ongeluk volgens Erwin overleefd. Het was volgens hem eerst zaak de dieren over te laden in een andere vrachtwagen. Rond halfnegen was dat grotendeels gelukt.   

Vrachtwagen weer op zijn wielen
Vervolgens konden Erwin en zijn collega’s beginnen met het bergen van de vrachtwagen en aanhanger. Rond halfnegen stond de aanhanger klaar om weggereden te worden van de plek van het ongeluk. Ook de vrachtwagen stond toen weer overeind.

LEES OOK: Snelweg A50 tot maandagmiddag dicht, vrachtwagen met 7000 kippen gekanteld

Chauffeur weer thuis
De truck is volgens Erwin behoorlijk beschadigd. Maar, geluk bij een ongeluk, de verwondingen van de chauffeur vallen volgens hem mee. Wel is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Dit werd even later ook bevestigd door de werkgever van de chauffeur. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de chauffeur inmiddels weer thuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.