Twee verdachten fatale overval op hoogbejaarde Mien Graveland voelen zich bedreigd - Omroep Brabant

Twee verdachten fatale overval op hoogbejaarde Mien Graveland voelen zich bedreigd

27 maart 2017 om 12:54 • Aangepast 21 november 2020 om 02:31
nl
Bijna drie jaar na de gewelddadige dood van de hoogbejaarde Mien Graveland staan maandag vijf verdachten voor de rechter. Het gaat om een eerste pro-formazitting, bedoeld om de feiten te controleren. In de rechtbank zijn twee verdachten aanwezig. Tijdens de zitting blijkt dat twee verdachten uit Helmond zich bedreigd voelen door een andere verdachte, Jacky W. uit Nuenen. Ze zijn bang.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

De advocaten van de Helmondse verdachten willen daarom een aparte zitting. Dit zou volgens justitie echter te veel tijd in beslag nemen. De officier komt daarom met een alternatieve oplossing:

Wachten op privacy instellingen...

Justitie gebruikt de term 'gekwalificeerde doodslag' tegen vier van de vijf verdachten. Een zware tenlastelegging die tussen 'gewone doodslag' en 'moord' in zit.

Twee van de verdachten hebben hun betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Helmondse vrouw inmiddels bekend. De vijf verdachten komen uit Helmond, Nuenen en Schiedam.

Wachten op privacy instellingen...


Jacky W. heeft altijd ontkend dat hij iets met de zaak te maken had. Bij verhoren beriep hij zich op zijn zwijgrecht. Nu wil hij alsnog praten. De officier van justitie ging akkoord met een nieuw politieverhoor, in aanwezigheid van zijn advocaat.

Zwaar mishandeld en vastgebonden
Mien Graveland kwam op 29 augustus 2014 op gruwelijke wijze in haar eigen huis om het leven.

Op klaarlichte dag had ze twee mannen, die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf, binnengelaten.

Zwaar mishandeld en vastgebonden aan een stoel lieten die haar achter. Later die dag werd ze gevonden door haar zoon. Ze overleed nog dezelfde dag aan haar verwondingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.