Kindjes van kinderopvang zijn lief voor hangjongeren: 'Wij mogen niet met glas spelen'

27 maart 2017 om 14:43 • Aangepast 21 november 2020 om 02:30
nl
Sigarettenpeuken, lachgaspatronen en kapotte bierflesjes: het zijn de resten die vaak wijzen op een 'gezellig' weekend voor een groep jongeren. Maar zo 'gezellig' vinden ze die resten niet bij kinderopvang Boemerang in Tilburg. De opvang hing daarom een ludiek briefje op met de vraag of ze dit niet meer willen doen.
Profielfoto van Bureauredactie
Geschreven door
Bureauredactie
Wachten op privacy instellingen...

De wijkagenten in Reeshof kwamen het briefje tegen toen ze de de rotzooi van afgelopen weekend in beeld brachten. "Lieve grote vrienden", begint het vriendelijke briefje op het hek van het speelplein.

"Wij mogen nog niet met gevaarlijke dingen spelen, zoals glas, sigaretten. Beetje flauw, he. Maar wij zijn nog heel klein", verduidelijkt de Boemerang voor de zekerheid. "Toch ligt het er heel vaak, zouden jullie dit aub niet meer willen doen?" Echt boos lijkt de school niet, gezien de 'groetjes, jullie kleine vrienden', op het eind. 

Glas in tuin
"We vinden het prima dat jongeren hangen op de openbare plekken naast onze tuin", laat de kinderopvang weten. "Maar we willen wel graag dat iedereen zijn troep opruimt. Nu ligt er namelijk elke maandag veel glas in onze afgeschermde tuin en moeten we dat eerst opruimen voor de kinderen er kunnen spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.