Achtervolging van gestolen Bentley eindigt bij Boxtel, verdachte wil vluchten via het water

27 maart 2017 om 20:23 • Aangepast 21 november 2020 om 02:30
nl
De bestuurder van een gestolen Bentley is maandag aangehouden op de A2. De politie achtervolgde de 29-jarige man uit Litouwen en zette hiervoor een politiehelikopter in. De achtervolging eindigde bij Boxtel toen de cabrio tegen een vrachtwagen botste. De verdachte probeerde nog via het naastgelegen water te vluchten, maar kon toch worden aangehouden.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Maandagochtend kreeg de politie een melding dat in Eindhoven een Bentley stond die in Luxemburg was gestolen. De auto was voorzien van een track & trace-systeem en toen de auto ging rijden, kon deze worden getraceerd.

Verdachte wilde weg zwemmen
Op de A2 kreeg de politie de dure auto in het vizier, de bestuurder verhoogde zijn snelheid flink. Er ontstond een achtervolging die eindigde ter hoogte van Boxtel. De 29-jarige man veroorzaakte een aanrijding met een vrachtwagen en kwam tot stilstand.

De verdachte zette de auto stil op de snelweg en ging er te voet vandoor. Hij probeerde aan de politie te ontsnappen door in het naastgelegen water te springen maar de agenten wisten hem te arresteren.

Twee rijstroken dicht op A2
De bestuurder werd aangehouden voor diefstal of heling van de dure auto. Meerdere politieteams én de helikopter werkten mee aan de achtervolging en aanhouding van de man.


Het ongeval en de arrestatie zorgden voor drie kwartier vertraging op de A2. Er werden twee rijstroken afgesloten. Op de snelweg was het al extra druk door de afgesloten A50, waar maandagochtend een vrachtwagen kantelde.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.