Geld maakt ook kinderen gelukkig of kun je toch beter gezond zijn?

27 maart 2017 om 15:25
nl
66 procent van de jongens van 10 tot 12 vindt dat geld gelukkig maakt. Bij meisjes ligt dit percentage met 40 procent veel lager. Opvallend is dat Brabantse kinderen vaker aangeven dat ze zich pas rijk voelen als ze gezond zijn. Dat blijkt uit onderzoek van accountantsbureau Deloitte onder ruim 500 kinderen in heel Nederland.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Deloitte deed het onderzoek omdat vandaag de Week van het Geld begint.

Leuke dingen
Kinderen vinden dat geld gelukkig maakt omdat ze dan alle leuke dingen kunnen doen die ze willen en alles kunnen kopen wat ze willen. 60 procent van hen krijgt liever hun leven lang een vast bedrag per maand, dan 1 miljoen euro in één keer.

Niet alleen vriendjes en vriendinnetjes en reclame inspireren kinderen in Brabant om producten te kopen, ook vloggers blijken een belangrijke inspiratiebron voor hen. Vloggers inspireren kids met name om computergames te kopen, maar ook kleding, schoenen, sieraden en speelgoed.

Betaald
Ondanks alle inspiratie blijft het overgrote deel van de Brabantse kinderen alert; acht op de tien weet dat vloggers worden betaald om in hun video’s reclame voor producten te maken.

De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.