Vechtpartij Jong De Graafschap - OJC onderzocht, clubs geven elkaar de schuld

27 maart 2017 om 17:46 • Aangepast 21 november 2020 om 02:30
nl
De KNVB gaat onderzoek doen naar de vechtpartij tussen spelers, staf en supporters van Jong De Graafschap en OJC Rosmalen, zondag in de Derde Divisie voetbal. Een dag na het incident geven de clubs elkaar de schuld.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Bij de Superboeren van De Graafschap zijn ze niet blij met het feit dat zij in de media aangewezen werden als de schuldige. Bij OJC zien ze dat anders. "Wie dat zegt, is er duidelijk niet bij geweest", zegt OJC-trainer David Vecht.

De ruzie ontstond zondagmiddag toen trainer Richard Roelofsen van Jong De Graafschap de bal niet aan OJC-speler Kevin van Zijl wilde geven bij een ingooi. Er ontstond een opstootje, waaraan spelers, staf, en ook supporters aan meededen. Roelofsen en Van Zijl kregen allebei een rode kaart.

"Het waren juist onze spelers en de staf die vrede wilden stichten", zei Vecht na de wedstrijd tegen De Gelderlander. "Wat Van Zijl heeft gedaan betreuren we ten zeerste. Hij moet de straf ondergaan die hij krijgt. Maar wat die trainer deed, dat kan ook niet."


Telefoontje
Bij De Graafschap zijn die woorden in het verkeerde keelgat geschoten. "We gaan OJC bellen om te vertellen dat we niet blij zijn met de berichtgeving van hun kant", zegt persvoorlichter Marc Teloh. 

In Doetinchem hebben ze na het kijken van de beelden van de vechtpartij besloten om niemand van Jong De Graafschap te straffen. Als de KNVB daarom vraagt, dan wil de club die beelden afstaan.

Wachten op privacy instellingen...


'Uit zijn verband'
Bij OJC vinden ze dat het incident is opgeblazen. "Het heeft zeker geen twee minuten geduurd. Het was een schermutseling, die aardig uit zijn verband is getrokken", zegt teammanager Edwin Smolders. Ook bij De Graafschap vonden ze het niet zo erg als geschetst. "Tuurlijk is er wel iets gebeurd. Maar dat is elk weeekend zo, op veel amateurvelden. Omdat Jong De Graafschap erbij staat, is het groot nieuws."

Wachten op privacy instellingen...


Naar de grond geklapt
Toch heeft OJC-trainer Vecht het een en ander gezien waar hij van schrok. "Een bestuurslid van De Graafschap is door een eigen fan naar de grond geklapt. Bij de club waren ze daar nogal beduusd over. De beste man heeft zelfs nog een foto gemaakt van degene die het gedaan zou hebben." Na kort beraad besloot de bestuurder geen aangifte te doen bij de politie.

De trainer en speler die een rode kaart kregen kunnen een schikkingsvoorstel van de KNVB verwachten. De KNVB heeft beide clubs en de scheidsrechter om een reactie gevraagd. De tuchtcommissie gaat die beoordelen en komt naar verwachting over twee tot drie weken met een besluit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.