Essent haalt groen gas uit Engeland want de vraag is zo groot

27 maart 2017 om 17:06
Essent is als eerste energieleverancier in Nederland begonnen met het importeren van groen gas. Volgens het Bossche bedrijf stijgt de behoefte naar het gas dat wordt gestookt uit onder meer tuinafval, mest en rioolslib de laatste tijd zo hard, dat de productie in Nederland dit niet meer kan bijbenen.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Essent haalt het duurzame gas en de bijbehorende certificaten uit Engeland. Daar zijn afspraken gemaakt met meerdere biomassacentrales. De import is onlangs al getest en afgelopen week is de echte levering van start gegaan, aldus een woordvoerder.

20 miljoen kuub
In totaal zal er op jaarbasis zo'n 20 miljoen kuub Engels groen gas deze kant op komen. In Nederland zelf wordt nu ongeveer 80 miljoen kuub groen gas per jaar geproduceerd, waarvan Essent ongeveer een kwart voor zijn rekening neemt. De jaarlijkse vraag in Nederland bedraagt volgens het bedrijf momenteel 100 miljoen kuub.

De toenemende populariteit van groen gas blijkt onder meer uit een grote deal die Essent begin dit jaar sloot. Het bedrijf sprak toen met NS en spoorbeheerder ProRail af dat die hun stations, wissels en kantoren de komende jaren gaan verwarmen met groen gas.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...