Vrouw dacht dat overval 'een grap was', maar de rechter kon er niet om lachen

27 maart 2017 om 19:08
nl
Ze dacht dat het een grap was, maar ze ging wel met een panty over haar hoofd cafetaria De Landerij in Deurne binnen. Daar pleegde ze samen met drie jongens een overval. De rechtbank in Den Bosch vond het geen grap en veroordeelde een vrouw uit Geldrop tot een jaar gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De drie jongens kregen werkstraffen van 120 of 20 uur en ze moeten alle drie vier maanden naar een jeugdgevangenis omdat ze op het moment van de overval minderjarig waren.

De overvallers gebruikten bij hun misdaad een vuurwapen, maar ze gingen er zonder buit vandoor. Wel lieten ze de medewerkers gechoqueerd achter. Daarom moeten alle verdachten een bedrag van enkele honderden euro’s aan de medewerkers van de cafetaria betalen.

Meegesleept
De vrouw kreeg de zwaarste straf omdat ze meerderjarig is. Zelf beweert ze dat ze door de drie jongens min of meer is meegesleept. Ze had op enige moment tegen één van die jongens gezegd dat ze geld nodig had. De twee zouden voor de grap gesproken hebben over een overval.

Volgens de verklaring van die jongen belde de vrouw hem de volgende dag op om te vragen of die overval nog door ging. Wat begon als een grap werd serieus, de twee maakten een plan.

Chaos
De jongen regelde twee maten die wel mee wilden doen. Uiteindelijk gingen ze met z’n vieren naar de Landerij in Deurne. Daar werd het een chaos. Een medewerkster van het cafetaria begon te schreeuwen en één van de jongens richtte een pistool op haar. De medewerkster dook op hem.

Een andere jongen sloeg een bordje van de toonbank waarna een andere medewerkster met een mes uit de keuken kwam. Daar schrokken de vier overvallers zo van dat ze ervandoor gingen.

Panty
De vrouw blijft erbij dat zij nooit serieus heeft gedacht dat het viertal ook echt een overval zou gaan plegen. De rechtbank gelooft dat niet. Ze was er bij toen de zaken werden besproken, ze ging mee naar Deurne en ze trok een panty over haar hoofd voordat ze het cafetaria binnen ging.

De rechtbank hield er bij de voordeling van de vrouw wel rekening mee dat ze tijdens het misdrijf verminderd toerekeningsvatbaar was. Bovendien raakte ze na de overval haar huurhuis kwijt en haar dochter woont niet meer bij haar.

De drie jongens die zijn veroordeeld hebben ook allemaal een verleden in de wereld van hulpverleners.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.