Video

Vliegende auto verplettert pas opgeknapte Mercedes: 'Ik heb alleen het nummerbord nog'

27 maart 2017 om 19:17
nl
"Je hoort wat, je ziet iets voorbij vliegen en je denkt: Wow, wat is hier gebeurd?" Bij Ad Geers zit de schrik er goed in. Zaterdag reed een auto met hoge snelheid door zijn straat in het buurtschap Calfven tussen Hoogerheide en Ossendrecht. De bestuurder verloor de macht over het stuur en vloog met zijn auto letterlijk door de straat heen. Van die vliegshow verschenen beelden op internet.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

In zijn vlucht raakte de auto het tuinhek van Ad, vervolgens de gevel, regenpijp en de auto van buurman Kees. Behalve de bestuurder raakte niemand gewond. Voor Ad was het behoorlijk schrikken. "Ik zat binnen op de bank en ik zag hem buiten langsvliegen. Mijn vrouw zag het op het scherm met beveiligingsbeelden gebeuren."

Camerabeelden
Want aan de gevel van Ad hangen twee camera's, gericht op zijn tuin en de weg. Het ongeluk is dus op beeld vastgelegd. En die beelden verschenen op de website Dumpert. "Ik weet niet hoe de beelden daarop komen, dat zou ik ook wel eens willen weten. We hebben wel een feestje gehad zaterdag, dus de kans is groot dat iemand het filmpje toen heeft doorgestuurd."

Voor buurman Kees Baremans is het ongeluk een drama. Zijn recent opgeknapte Mercedes raakte total loss door het ongeluk. "Ik ben heel erg geschrokken. Toen ik buiten kwam, herkende ik mijn auto niet meer. Hij was helemaal plat. Er was niks meer van te maken. Het was mijn hobby en die is nu weg. Een bittere pil", zegt Kees Baremans. "De nummerplaat is het enige wat ik nog over heb van m'n auto."

'Ze dacht dat ze dood ging'
De vrouw van Kees zat in een andere auto die nog net kon wegrijden, maar ze zag alles gebeuren in de achteruitkijkspiegel. "Mijn vrouw heeft er veel last van. Ze dacht echt dat ze doodging. Gelukkig knalde de auto tegen mijn Mercedes en kwamen ze zes meter verderop tot stilstand."

Kees heeft maandag de auto laten wegslepen naar Etten-Leur. "Ik had hem een jaar en een maand. En helemaal zelf opgeknapt. Omdat ik hem niet heb laten taxeren, krijg ik er de dagwaarde voor terug. Heel zuur."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.