Ook Jong Oranje verliest, met twee PSV'ers in de basis

27 maart 2017 om 20:19 • Aangepast 21 november 2020 om 02:29
nl
Na het debacle van het grote Oranje heeft maandag ook Jong Oranje verloren. Het team van Art Langeler verloor de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk met 1-0.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Bij Jong Oranje stonden PSV'ers Yanick van Osch en Pablo Rosario in de basis.

Sam Lammers, die vrijdag in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Finland zijn debuut maakte met een basisplaats, bleef op de bank zitten. Ook Bart Ramselaar moest in tegenstelling tot vrijdag aan de kant beginnen. Hij viel kort voor tijd in. Steven Bergwijn iets na de rust invallen.

Wachten op privacy instellingen...


Snel achter
Marko Kvasina zette de Oostenrijkers al in de tweede minuut op voorsprong en die stand bleef op het scorebord staan. Het laatste half uur moest de ploeg van Langeler met tien man spelen, nadat Oussama Idrissi van FC Groningen met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

Invaller Steven Bergwijn zorgde in de laatste minuut nog bijna voor de gelijkmaker. Maar hij schoot over.

Jong Oranje won vrijdag nog een oefenduel van Jong Finland, met 2-0. De wedstrijden gelden als voorbereiding op de kwalificatie voor het EK 2019. Het EK van komende zomer heeft Jong Oranje niet gehaald.

Hooghouden
De mannen van Jong Oranje zijn in Spanje voor een vierlandentoernooi. Naast een paar oefenwedstrijden, is er ook tijd om lekker te ballen in het zonnetje. En dat kunnen ze wel, blijkt uit deze video van Bart Ramselaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.