Wat gebeurde er in de laatste acht uren van het leven van Lou Herst?

27 maart 2017 om 20:30
nl
Er leek niets aan de hand op die bewuste vrijdagavond 13 januari in biljartcentrum De Romein in Tilburg. De 44-jarige Lou Herst dronk zijn biertjes, praatte met andere gasten en was aandachtig toeschouwer bij het biljarten. Totdat hij om halfelf naar buiten ging en daar zo zwaar werd mishandeld, dat hij een dag later aan zijn verwondingen overleed.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In opsporingsprogramma Bureau Brabant was maandagavond aandacht voor de laatste acht uur van het leven van Herst.

Vroeg naar de kroeg
Vrijdag 13 januari was voor de Tilburger een dag als vele anderen. ’s Morgens was Lou, werkzaam als lasser, samen met een collega voor een klus in Zuid-Limburg. Vanwege het slechte weer gingen de twee vroeger naar huis. Lou kon daarom ook eerder naar biljartcentrum De Romein, waar hij elke vrijdagmiddag met vrienden het weekend inluidde.

ZIE OOK: 'Waarom moest Lou Herst dood?', 15.000 euro beloning voor gouden tip

Daar was de sfeer gemoedelijk. Lou dronk zijn biertjes en had geregeld contact met andere gasten. Rond halfelf zag Lou een gemiste oproep van een vriend die ook in het café was. Kort daarna ging hij om onduidelijke reden naar buiten.

Aanval
Daar werd Lou gepasseerd door een auto. Hij draaide zich om en zag de auto op zich af komen. Twee mannen stapten uit sloegen vrijwel direct op de Tilburger in.

Korte tijd later stopte een andere auto, waar ook twee mensen uitstapten. Op dat moment verloor Lou het bewustzijn en bleef hij roerloos op de stoep liggen. De daders en de twee andere mensen gingen er vervolgens vandoor.

Scenario's
De politie houdt rekening met twee scenario’s. Mogelijk is er iets op de parkeerplaats gebeurd, maar het kan ook om een doelbewuste, gerichte actie gaan. Lou had een paar duizend euro op zak, waarvan de herkomst onbekend is. Vrienden vertelden eerder tegen Omroep Brabant dat hij vaker grote bedragen contant geld bij zich had.

De politie tast nog in het duister over de fatale mishandeling. Een signalement van de daders ontbreekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.