Video

Dokter Tinus-verhaallijn uitgelekt door vergeten bordje [SPOILER]

27 maart 2017 om 22:49
nl
In het zesde seizoen van de SBS6-serie dokter Tinus verlaat huisarts Martinus Elsenbosch zijn geliefde praktijk in Woudrichem. Deze verhaallijn is uitgelekt door een bordje dat per ongeluk op de deur van de praktijk van dokter Tinus is blijven hangen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

SBS6 maakte zondagavond bekend dat Jennifer Hoffman, die in de serie de vriendin speelt van de verwarde huisarts, de serie verlaat. De zender meldt niet dat ook de dokter het vestingstadje verlaat. Het vertrek van dokter Tinus uit zijn riante praktijk aan huis werd bekend door een slordige fout van producent Fiction Valley.

Dokter Tinus speelt zich af in Woudrichem en wordt er ook grotendeels opgenomen. Pas als het zesde seizoen op tv komt zal te zien zijn dat niet alleen Jennifer Hoffman het stadje verlaat, maar dat ook Dokter Tinus tabak heeft van het vestingstadje.

Hoffman verlaat de serie definitief en voor dokter Tinus komt er tijdelijk een vervangende huisarts terug: dokter Santberg.

Een nieuwe huisarts of toch niet
De opmerkelijke en nog onbekende wending in de verhaallijn van het zesde seizoen is aan het licht gekomen door een slordigheid van de opnameploeg. Na de opnamen vergat de ploeg het bord mee te nemen dat hangt aan de deur van dokter Tinus zijn praktijk. Op het bord staat: Huisartsenpraktijk Dr. L. Santberg, met daarbij een telefoonnummer voor spoedgevallen.

In het vestingstadje was al de nodige verwarring ontstaan over het bord. Nogal wat mensen dachten dat er een echte huisarts in de praktijk zou trekken omdat in de woning vroeger ook een echte dokterspraktijk zat.

Foutje
De producent van de serie geeft na wat heen en weer gebel duidelijkheid. “De ploeg is inderdaad het bord vergeten dat in de verhaallijn past van de serie. Door het vertrek van de vriendin van dokter Tinus, raakt hij zo in de war dat hij er even tussenuit moet. Hij wordt in de serie vervangen door dokter Santberg.”

Om verwarring te voorkomen over de komst van een nieuwe huisarts in Woudrichem, maar ook om te voorkomen dat mensen echt het bewuste nummer gaan bellen voor spoedgevallen, is het bord inmiddels weggehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.