Inburgeringscursus voor mensen van buiten Brabant: 'De Brabantsedag kennen we' - Omroep Brabant
Video

Inburgeringscursus voor mensen van buiten Brabant: 'De Brabantsedag kennen we'

28 maart 2017 om 02:19 • Aangepast 21 november 2020 om 02:29
nl
Wachten op privacy instellingen...
De Heerlijkheid Heeze, de hertogen van Brabant en natuurlijk de Brabantsedag. Als importbrabander zijn er een hoop dingen die misschien je niet kent. En daar moet iets aan gebeuren, moeten ze gedacht hebben bij de Heemkundekring van Heeze-Leende. Ze hebben namelijk een heuse inburgeringscursus bedacht voor mensen van buitenaf.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

“Er zijn heel veel mensen van buitenaf”, vertelt Rika Piters van de Heemkundekring. “En die spreken geen dialect en kennen niet de oude gebruiken die hier vroeger waren. En dat is jammer.”

Uitverkocht
De cursus was meteen uitverkocht. Ondertussen is de volgende ook al vol en daarom wordt er een derde cursus gepland. “Het is goed om iets van de geschiedenis te weten van waar je woont”, vertelt een jongen die uit Venlo komt.

Wachten op privacy instellingen...

Maandag is de geschiedenis uitvoerig behandeld. Op de tweede cursusdag komen de verenigingen spreken, zoals het gilde en de Brabantsedag. “Ja, de Brabantsedag, daar hebben we al van gehoord”, weet een stel uit het Westland. Maar wat het precies is, weten ze nog niet. Maar dat leren ze gelukkig volgende week.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.