Vrouw bedreigt boswachter met mes: 'Ik maak je dood'

28 maart 2017 om 18:25 • Aangepast 21 november 2020 om 02:28
nl
“Ik maak je dood”, schreeuwde een vrouw vanmorgen tegen boswachter Theo Quekel van het Brabants Landschap. Hij is wat gewend, maar deze mevrouw kwam daadwerkelijk met een keukenmes op hem af. “Dan kun je niks, dus ik ben maar weggelopen”, zegt Quekel. Hij belde de politie, die de vrouw arresteerde.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Het gebeurde dinsdagmorgen op Landgoed Haanwijk bij Sint-Michielsgestel. Er kwam een hond op Theo Quekel afgerend. Honden mogen daar niet loslopen en deze sprong ook nog eens een paar keer tegen de boswachter op. Quekel gaf de hond een knietje en dat viel bij de eigenaresse helemaal verkeerd. Ze trok een keukenmes en schreeuwde dat ze de boswachter dood zou maken.

Quekel belde de politie en die was er snel. De vrouw werd opgespoord en opgepakt. Volgens de politie gaat het om een 43-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel. Ze wordt vastgehouden voor nader onderzoek.

Reeën
Loslopende honden zijn een groot probleem in het gebied waar Theo Quekel toezicht op houdt. “Ik spreek mensen er altijd op aan als hun hond los loopt. Als ik vertel dat er reeën worden opgejaagd door honden en dan soms worden doodgereden, snappen mensen wel waarom honden moeten worden aangelijnd. Maar die mevrouw vanmorgen trok meteen een mes”, aldus de boswachter van Haanwijk.

Wachten op privacy instellingen...


Hij maakt wel vaker gekke dingen mee. Maar Quekel wil het niet spannender maken dan het is. Hij is wel eens bedreigd met een vuurwapen. “Er wordt veel gestroopt en dat is bijna niet tegen te gaan. Er komen steeds weer nieuwe stropers. Vooral nu het beter weer wordt zie je steeds vaker vreemde types in het bos. Ons gebied ligt dicht bij Den Bosch en het lijkt wel of de rafelranden van de stad worden opgerekt naar ons gebied zodra de zon gaat schijnen”, aldus Quekel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.