Kinderlokker actief in Veghel: scholen waarschuwen ouders

28 maart 2017 om 18:22
nl
Voor de tweede keer in korte tijd heeft de directie van een school in Veghel ouders gewaarschuwd voor een man die kinderen uitnodigt in zijn autobus om daar 'twee schattige poesjes te bekijken'. In beide gevallen gingen de kinderen er vandoor.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Twee weken geleden waarschuwde school ’t Ven in Veghel de ouders nadat een leerling had verteld over de man. Maandag stuurde de Bernadetteschool eenzelfde brief nadat een meisje van die school vertelde dat ze hetzelfde had meegemaakt. “Omdat de leerling wist hoe ze met een dergelijke benadering moest omgaan is ze daadkrachtig doorgefietst naar school”, aldus de directie in de brief aan de ouders.

Volgens een woordvoerder van de Bernadetteschool hoopt de directie dat de brief de zaak bespreekbaar maakt in de gezinnen van de leerlingen, zodat iedereen extra alert is.

Een woordvoerder van de politie zegt desgevraagd dat er vanuit Veghel twee meldingen zijn binnengekomen van een mogelijke kinderlokker, maar dat het volstrekt onduidelijk is of ze met elkaar te maken hebben. De politie roept getuigen op zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.