Jelle Klaasen zakt op wereldranglijst, Michael van Gerwen blijft de koning

28 maart 2017 om 21:06 • Aangepast 21 november 2020 om 02:27
nl
Darter Jelle Klaasen begint terrein te verliezen op de wereldranglijst. De Alphenaar is op de nieuwste Order of Merit terug te vinden op plek tien. Na het WK, begin januari, was Klaasen nog de nummer acht van de wereld.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De prestaties van de geboren Brabander vallen de laatste maanden tegen. In de Premier League won Klaasen slechts één van de acht wedstrijden. Een vervelende (en hardnekkige) polsblessure zorgen ervoor dat hij niet zijn gewenste niveau haalt. Het is de verwachting dat de darter begin volgende maand onder het mes gaat.

LEES OOK: Jelle Klaasen wil niet wachten met operatie: 'Pijltje gooien doet zoveel pijn'

Dat Michael van Gerwen opnieuw de wereldranglijst aanvoert, is uiteraard geen nieuws. De Vlijmenaar verdiende in de afgelopen twee jaar 1,7 miljoen pond aan prijzengeld. De concurrentie staat niet eens in de schaduw van Mighty Mike. Gary Anderson staat met 742.750 pond op plek twee.

Benito van de Pas is op dit moment de nummer vijftien van de wereld. De Tilburger kwam dit jaar nog echt niet tot noemenswaardige prestaties, maar staat nog altijd stabiel in de subtop van de ranglijst. Verder hebben ook Berry van Peer uit Sprundel (plek 69), Willy van de Wiel uit Rijen en Mario Robbe uit Tilburg (beiden op plek 161) een plek op de nieuwste Order of Merit gekregen.

Wanneer wordt er weer gegooid?
Er wordt donderdag door de tien beste darters van de wereld gespeeld in de Premier League. Dit is het programma:

Wachten op privacy instellingen...

In het weekeinde (op zaterdag en zondag) vinden er twee Players Championship-toernooien plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.