Pampers overboord! Hier gaan ze de luiers uitwassen

29 maart 2017 om 11:50
nl
De gemeente Breda zoekt ouders van veertig jonge kinderen die mee willen doen aan een proef met wasbare luiers. De kinderen in de luiers moeten tussen de drie en twintig maanden oud zijn.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

De ouders gaan de luiers acht weken lang uitproberen bij hun kroost. De gemeente stelt de luiers beschikbaar. Ouders hoeven ze alleen zelf te wassen. Bij wasbare luiers hoeft alleen het vieze inlegvel weggegooid te worden.

[Instagram:https://instagram.com/p/BSQfo6oDr7L]


Bijeenkomst
Op tien mei is er een instructiebijeenkomst van de proefouders. In de weken die daarop volgen vinden er regelmatig evaluaties plaats. Via een besloten Facebookgroep wisselen ouders hun ervaringen en tips uit en ontvangen zij professionele ondersteuning.

Onder de naam ‘Afval, haal eruit wat erin zit’ gaat heel Breda afval anders scheiden en inzamelen. Huishoudens gaan thuis meer afval scheiden, in verschillende containers.

Duurzaam
Wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid: "Luiers kunnen op dit moment nog niet gerecycled worden maar ze veroorzaken wel heel veel restafval. Daarom zoeken we naar een duurzame manier om luiers te hergebruiken. Breda wil zo ook inwoners tegemoet komen om hun luierafval te verminderen".

Gemiddeld draagt een kind meer dan 5.300 luiers, bijna 5 per dag. Met wegwerpluiers komt per kind zo’n 260 kilo luierafval per jaar en 22 kilo per maand in de vuilnisbak. Wegwerpluiers kosten per kind gemiddeld vijfhonderd euro meer dan wasbare luiers.

Aanmelden
Ouders die interesse hebben, kunnen zich voor de proef tot 24 april aanmelden bij de gemeente Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.