Wie wordt de nieuwe trainer van Jong PSV?

29 maart 2017 om 15:11
nl
Jean-Paul de Jong keert als trainer mogelijk terug in Eindhoven. Niet bij Jupiler-Leagueclub FC Eindhoven, waar hij eerder werkte, maar bij PSV. Hij wordt er, net als Dennis Haar (assistent bij AZ), genoemd als kandidaat voor de functie van trainer van Jong PSV.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De Jong zou de opvolger moeten worden van Pascal Jansen, die hoofd jeugdopleidingen op De Herdgang wordt. Hij neemt de plaats in van Art Langerer, die na dit seizoen definitief bondscoach wordt van Jong Oranje.

Zoon van Mister AZ
Dennis Haar wordt genoemd door het Eindhovens Dagblad. Hij is de zoon van Martin Haar, die Mister AZ is, omdat hij er jaren speelde en daarna ook deel uitmaakte van de trainersstaf in Alkmaar. Marcel Brands en Toon Gerbrands kennen vader en zoon Haar van de tijd dat ze ook in de kaasstad werkten.

De 46-jarige Jean-Paul de Jong wordt op zijn beurt Mister FC Utrecht genoemd. Hij speelde er 370 wedstrijden in het eerste elftal en werd na zijn actieve carrière bij de Domstedelingen jeugdtrainer. 

Promotie brug te ver
In 2013 werd hij benoemd tot hoofdtrainer bij FC Eindhoven en eindigde hij met het eerste team als zesde in de eerste divisie. In zijn tweede seizoen werd FC Eindhoven onder de bezielende leiding van De Jong tweede. De finale van de play-offs met als inzet promotie naar de eredivisie bleek een te grote opgave.

Vervolgens keerde De Jong terug naar FC Utrecht waar hij aan de slag ging als assistent-trainer. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.