Voetbaldirecteuren RKC en Willem II gaan met elkaar op de vuist

29 maart 2017 om 18:49
nl
Op 8 juni gaan de directeuren van de voetbalclubs RKC en Willem II met elkaar op de vuist. Op de middenstip van het Mandemakers Stadion in Waalwijk wordt namelijk een boksgala gehouden waarbij sponsoren met elkaar het gevecht aangaan. In dat kader daagde RKC-directeur Remco Oversier ook Willem II-baas Berry van Gool uit. Die liet zich niet kennen en woensdagmiddag was er daarom een heuse staredown tussen de twee kemphanen.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Het begon begin maart als een geintje en eigenlijk is het dat nog. Op het door RKC georganiseerde (benefiet) boksgala op 8 juni had directeur Remco Oversier nog geen tegenstander. En dus werd als grap Willem II-directeur Berry van Gool uitgedaagd. En die hapte meteen.

Omroep Brabant
"Ik was een beetje verrast door de vraag van Remco", zo zegt Van Gool. "Die 'triggerde' mij via een filmpje van Omroep Brabant. Ik zat met mijn vrouw en drie kindjes te eten toen er heel veel appjes binnen kwamen. Ik heb toen gelijk mijn medewerking toegezegd. Al wist ik toen nog niet wat het precies in zou houden."  

Potje knokken
Nou, hij moet de ring in om een potje te knokken. Een ring die op 8 juni op de middenstip staat van het Mandemakers stadion in Waalwijk. Om het gevecht officieel te maken, kwamen beide heren daarom woensdagmiddag samen voor een heuse staredown. Dat is een pose waarbij twee boksers elkaar zo lang mogelijk recht in de ogen kijken en het liefst daarbij elkaar afbluffen. Bij de directeuren ziet het er gelukkig iets minder agressief uit als bijvoorbeeld onlangs bij de kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari.  

"Ik moet zeggen dat er tussen Waalwijk en Tilburg een goede relatie is", zegt Remco Oversier van RKC net na de staredown. "We hebben veel contact onderling en het leek ons leuk om die uitgdaging in Tilburg neer te leggen. Het zal op een leuke en sportieve manier zijn."

Staredown
Als het moment daar is, lopen beide heren naar elkaar toe en kijken elkaar recht in de ogen. De bokshouding wordt aangenomen en er wordt wat geduwd en getrokken. Het duurt niet lang, al snel wordt er gelachen. De staredown levert geen winnaar op. "8 juni!", waarschuwt Oversier Van Gool. "Ik ben er jongen", reageert die.

Geen vechtersbazen
Berry van Gool heeft nog niet getraind voor de krachtmeting, zo bekent hij na de staredown. Hij lijkt in goede conditie, maar dat is zijn tegenstander Remco Oversier ook. "Ik ben niet bang", zegt Van Gool. "Maar ik ben ook totaal geen vechtersbaas. We gaan het zien."

Het goede nieuws voor hem is dat Remco Oversier -naar eigen zeggen- nog nooit iemand heeft geslagen. Hij kan wel goed bluffen. "Ik ben heel allround, ik ga overal gebruik van maken."

Benefietgala
De bokspartij tussen Oversier en Van Gool is onderdeel van een boksgala voor en door RKC-sponsoren. "Het evenement heet De Leeuwen van de Langstraat", vertelt Oversier. "Het is georganiseerd door twee van onze sponsors. We verwachten vierhonderd man die het evenement gaan aanschouwen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.