Video

Dit houten mini-huisje wordt een escape room als 'ie later groot is

29 maart 2017 om 18:48
nl
Het is misschien nog een beetje lastig voor te stellen, maar dit houten huisje is straks onderdeel van een gigantische escape room. In de werkplaats van Bouwmensen in Den Bosch wordt hard getimmerd, geschroefd en geboord om het huisje af te maken.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Het huisje is een van de twintig huisjes in Scapetown, een groot doolhof in het Eindhovense Klokgebouw. Twintig huisjes worden er momenteel gebouwd, verspreid over heel Nederland.

ZIE OOK: Stad vol escape rooms ‘Scapetown’ in Eindhoven hopelijk voor iedereen toegankelijk

Bouwers gezocht
Het is een project van de bouwbranche, die zo leerlingen uit het voortgezet onderwijs hoopt te interesseren voor een baan in de bouw. "We hebben heel weinig instroom van nieuwe leerlingen", legt instructeur Harrie van Heeswijk van Bouwmensen uit. "Op deze manier proberen we kinderen enthousiast te maken."
 
Aan het Scapetown-project zit een lespakket gekoppeld, waarmee scholieren zelf hun eigen huisje kunnen ontwerpen. En natuurlijk kunnen ze in juni gaan dwalen door de mega-escape room in Eindhoven.

Bijna klaar
De echte huisjes die in het Klokgebouw komen te staan, worden gemaakt door timmermannen in opleiding. Zoals Christian en Damian, die druk bezig zijn met het huisje dat in Den Bosch gemaakt wordt. Nog wat schroeven erin draaien, de sloten op de deur zetten (erg belangrijk als je mensen opsluit), een plankje goed hangen hier en daar. En dan kan het huisje met de vrachtwagen naar Eindhoven.
[Tweet:https://twitter.com/BouwmensenB/status/827437758083952640]
[Tweet:https://twitter.com/scapetownNL/status/841285638234226689]
[YouTube:https://www.youtube.com/watch?v=QwSAF8here8]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.