Schoenen VanHaren worden massaal verkocht

30 maart 2017 om 14:15
nl
Schoenenwinkelketen VanHaren uit Waalwijk heeft de verkopen afgelopen jaar verder zien oplopen. Het bedrijf wist 6,8 miljoen paar schoenen te slijten, goed voor een recordomzet van 179 miljoen euro. Dat blijkt uit omzetcijfers over 2016 die donderdag zijn gepubliceerd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Met een groei van de opbrengsten van bijna twaalf procent deed VanHaren het opnieuw stukken beter dan de concurrentie. De totale omzet in de Nederlandse schoenenbranche steeg vorig jaar met slechts zo'n twee procent, aldus de marktleider die zich baseert op cijfers van INretail en GfK.

Aantrekkelijke winkelgebieden
VanHaren stelt tevreden vast dat winkeliers, vastgoedverhuurders en gemeenten steeds beter samenwerken om de malaise in de detailhandel te lijf te gaan. Op die manier kunnen winkelgebieden aantrekkelijker worden gemaakt zodat het aantal bezoekers weer gaat toenemen.

Reden genoeg voor VanHaren om te blijven investeren. VanHaren beschikte eind 2016 over 142 winkels en had ruim veertienhonderd mensen in dienst. Dit jaar worden acht winkels verbouwd en uitgebreid en openen nieuwe filialen in Rosmalen en Den Bosch hun deuren. Dit voorjaar opent het bedrijf bovendien zijn eerste drie vestigingen in België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.