Ombudsman kijkt naar klachten van coffeeshophouder Johan van Laarhoven

30 maart 2017 om 15:51
nl
De Nationale ombudsman gaat de klachten onderzoeken van de Tilburgse coffeeshophouder Johan van Laarhoven over het rechtshulpverzoek van het Openbaar Ministerie aan Thailand. De klachten gaan over de manier waarop het OM informatie heeft gedeeld met de Thaise autoriteiten. Van Laarhoven zit een gevangenisstraf uit in Thailand van ruim honderd jaar.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

De Nationale ombudsman heeft de minister van Veiligheid en Justitie en de andere betrokken instanties op de hoogte gesteld van zijn besluit en verwacht het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden.

The Grass Company
Van Laarhoven is de oprichter van de Brabantse coffeeshopketen The Grass Company die in Nederland wordt verdacht van witwassen, valsheid in geschrifte en fraude. De Tilburger was met de opbrengst van zijn bedrijf naar Thailand verhuisd en werd daar in 2014 op basis van informatie van de Nederlandse justitie gearresteerd voor witwassen.

Vorige week kwam naar buiten dat Van Laarhoven de kans moet krijgen om in Nederland te getuigen in zijn zaak. De rechter-commissaris in Den Haag draagt de Nederlandse Staat op om de Thaise autoriteiten te vragen om medewerking.

ZIE OOK: Johan van Laarhoven moet in Nederland getuigen, maar laat Thailand hem gaan?

Rechtszaak tegen Staat
De Tilburger heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Staat omdat hij meent dat hij het slachtoffer is geworden van onzorgvuldig optreden van de Nederlandse autoriteiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.