Stromend water in de binnenstad van Breda, het komt weer dichterbij

30 maart 2017 om 16:29
nl
Het college van Breda wil het laatste deel van de Nieuwe Mark door het centrum van de stad laten lopen over het terrein van de Seelig kazerne. Ook wil het college dat de Nieuwe Mark in heel het centrum bevaarbaar wordt.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Voor de route van het laatste stuk van de Nieuwe Mark zijn afgelopen jaar twee opties onderzocht. Via de Markendaalseweg en over het terrein van de Seelig kazerne.

Uit het onderzoek bleek dat de variant over de Markendaalseweg niet haalbaar was. Daarom hebben de burgemeester en wethouders gekozen voor het tracé over het kazerneterrein.

Cirkel rond
De Nieuwe Mark eindigt nu op de hoek van de Markendaalseweg en wordt straks doorgetrokken richting de Vredenburchsingel. Daarmee is de cirkel van water in de binnestad rond.

Behalve het doortrekken van het water, wil het college ook dat de Nieuwe Mark in zijn geheel bevaarbaar wordt. Dat houdt in dat het huidige stuk tussen de Haven en de Karnemelkstraat verdiept moet worden. Daar is tijdens de aanleg destijds overigens al rekening mee gehouden.

Werkzaamheden starten volgend jaar
Wat de kosten zullen zijn voor het project wordt nog onderzocht. De plannen moeten ook nog voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat de aanleg volgend jaar start. De bouw zal zo'n drie tot vier jaar in beslag nemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.