Rechtszaak uitgesteld: De politietekening lijkt wel erg op een Facebook-foto

30 maart 2017 om 19:48
nl
Het is nog steeds niet voorbij voor het 75-jarige slachtoffer van een brute overval in Breda. In augustus werd hij in zijn eigen huis bedreigd, vastgebonden met tiewraps en kreeg hij een mes op zijn keel. De inhoudelijke behandeling van de zaak zou donderdagmiddag zijn, maar wordt uitgesteld. De advocaat van een van de verdachten vroeg hierom.
Geschreven door

Er moeten niet alleen twee nieuwe getuigen worden gehoord, ook moet de politietekenaar komen uitleggen hoe de positietekening van haar cliënt tot stand is gekomen. De advocaat vindt de tekening wel erg veel lijken op een van zijn Facebook-foto's.

Volgens de advocaat was haar cliënt al in beeld als verdachte en is de tekenaar aan de slag gegaan met een van zijn foto's. Het verschil zou zitten in de blouse, die was als enige niet precies nagetekend. De rest is als een spiegel. De raadsvrouw had ook nog afgetapte telefoongesprekken opnieuw willen beluisteren. Volgens haar cliënt waren bepaalde taps niet goed vertaald naar het Nederlands, maar daar ging de rechter niet in mee.

Overval
In augustus werd een 75-jarige man in Breda overvallen door twee mannen. De twee deden zich voor als medewerkers van Essent. Ze droegen zelfs een jas van de energiemaatschappij. Het slachtoffer liet ze binnen en werd vervolgens bruut overvallen. Zijn handen en enkels werden vastgebonden met tiewraps. Uiteindelijk kreeg hij ook nog een mes op de keel. De buit van de overval was een pinpas, horloge, sieraden en een geldbedrag.

De 27-jarige verdachte Baktash N. was al eerder bij het slachtoffer over de vloer geweest. Hij voerde enkele dagen eerder een klus uit voor een vriend die wél echt bij Essent werkte. Volgens de Officier van Justitie zag hij toen een kluis staan in het huis van het slachtoffer en is hij op een later tijdstip teruggekomen. Hij nam daarvoor de 25-jarige Mahamed Isse I. mee.

Stress
Volgens de advocaat van Mahamed Isse I. zijn er voor haar cliënt verzachtende omstandigheden. Mahamed lijdt volgens haar aan PTSS en andere psychische problematiek. Hij zou eerder een zelfmoordpoging hebben ondernomen. Dit alles heeft te maken met het feit dat Mahamed een ongewenste vreemdeling is en terug naar Somalië moet. Hij zou daar erg onder lijden.

Mahamed Isse I. moet zich ook nog melden bij de rechter voor in bezit zijn van een gestolen I-pad en een armband. Ook heeft hij bij zijn aanhouding in september zich hevig verzet en bedreigde hij een politieagent.

Pinpas
Met de pinpas werd 1250 euro opgenomen. Bij het pinnen was nog een andere jongen aanwezig. Dit was de 18-jarige Bashar Al A. Omdat hij toen nog minderjarig was, werd zijn zaak vandaag behandelend door de kinderrechter. Bashar Al A. was niet bij de overval aanwezig. De uitspraak in zijn zaak uitspraak volgt over twee weken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.