Video

Dagelijks snelheidscontroles op N279: aantal overtredingen daalt

30 maart 2017 om 18:22 • Aangepast 21 november 2020 om 02:24
nl
Er rijden minder mensen te hard op de N279 tussen Veghel en Den Bosch. Extra politiecontroles de afgelopen maand hebben de situatie volgens de politie 'sterk verbeterd'. Er wordt nog steeds dagelijks gecontroleerd.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

De provinciale weg is afgelopen jaar verbreed naar twee rijbanen per rijrichting. Het was al jaren veel te druk op de weg, mede vanwege het vrachtverkeer tussen Veghel en de A2.

LEES OOK: Veel eerder dan gepland gaat woensdag de verbrede N279 open

Met de opening van de verbrede weg in december veranderde de N279 in een racebaan. Kilometerslang kaarsrecht asfalt zonder stoplichten verleidde weggebruikers ertoe om veel te hard te rijden over de 80 km-weg.

"We gaan ervan uit dat mensen nog even moeten wennen aan de weg, en dat men zich gewoon netjes aan de snelheid houdt. Zoals we dat in Brabant doen", zei provinciebestuurder Christophe van der Maat in december tegen Omroep Brabant. Dat bleek de eerste maanden na de opening nog lang niet het geval.


Tot 190 kilometer
"Als een surveillance in februari een half uur met de lasergun op snelheid controleerde, vielen er tientallen verbalen, en dan werden snelheden onder de 120 nog niet meegenomen", zegt de politie. Er waren zelfs mensen die 180 tot 190 kilometer per uur reden.

Na de extra controles de afgelopen maand is de situatie verbeterd. Dat komt volgens de politie vooral door de extra controles, maar ook door een Facebookbericht.

Er wordt volgens de politie nog steeds dagelijks gecontroleerd op de weg 'om te voorkomen dat de snelheidsovertreders weer de overhand krijgen'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.