Video

Veel poep en veel plas: kinderboek gepresenteerd in het riool [VIDEO]

30 maart 2017 om 19:09
nl
Poep en plas. Als je kleine kinderen aan het lachen wilt krijgen, moet je daarover beginnen. Dus eigenlijk is het raar dat er nog geen kinderboek was over het riool. Tot nu. Want het Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Breda hebben samen een kinderboek gemaakt: Beer en Staartje.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Eén van de schrijvers is Martijn Klootwijk. Hij wil kinderen leren over riolering en water. "Zodat ze weten dat het niet vanzelfsprekend is dat, als je de knop indrukt, de kleine of grote boodschap wordt afgevoerd en dat daarna het water wordt gezuiverd."

Drolletjesrace
En dat het riool smerig is, dat is alleen maar leuk voor kinderen, merkt Klootwijk: "Ik heb het boek nu een paar keer voorgelezen. Het is superleuk om over de vieze dingen te praten. De drolletjesrace die in het boek zit, vinden kinderen geweldig. Daar hebben ze het nog uren over."

Door de WC
Het boek gaat over het jongetje Beer, dat per ongeluk zijn knuffel Staartje door de WC spoelt. Daarna beleeft Beer boven de grond en Staartje in het riool allerlei avonturen.

Het boek 'Beer en Staartje en het grote wateravontuur' is te bestellen via de website beerenstaartje.nl. Van ieder boek dat wordt verkocht, gaat 1 euro naar 'Water for life'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.