Twee invallen in Breda, café Corner Club is gesloten

30 maart 2017 om 21:30 • Aangepast 21 november 2020 om 02:24
nl
De politie is donderdagmiddag met groot machtsvertoon café Corner Club aan de Baliëndijk in Breda binnengevallen. Volgens een woordvoerder zijn er aanwijzingen dat er in de horecazaak wapens en drugs zouden liggen. Donderdagavond viel de politie een café aan het Mgr Nolensplein binnen. De invallen hebben volgens de politie niets met elkaar te maken.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

Een specialistische eenheid van de politie ging aan het einde van de middag het pand binnen. Op het moment van de inval was het café open. Medewerkers en zo'n twintig gasten die op het terras of binnen zaten, worden gecontroleerd en gefouilleerd.

Wapens en drugs
Bij de politie waren meerder meldingen binnengekomen over overlast vanuit het café. Ook zouden er anonieme tips zijn binnengekomen over wapens en drugs die in de horecazaak aanwezig zouden zijn. De politie nam wapens, drugs, sieraden en geld in beslag.

Wachten op privacy instellingen...

Het café werd afgezet met hekken met zwarte schermen. Tientallen agenten waren aanwezig. De politie doorzocht het café. Daarbij worden speurhonden ingezet. Er werden zeven mensen aangehouden, de burgemeester heeft het pand donderdagavond meteen gesloten.

Tweede inval in Breda
Donderdagavond viel de politie een buurthuis aan het Mgr Nolensplein binnen. Ook hier vinden vermoedelijk criminele activiteiten plaats. De twee invallen staan los van elkaar, zo meldt de politie. Ook de douane is aanwezig en controleert het pand met drugshonden.

Wachten op privacy instellingen...

Buurtbewoners klaagden over overlast en tipten de politie. Volgens omwonenden zou er in de buurt veel in drugs worden gehandeld.

Wachten op privacy instellingen...


Georganiseerde misdaad
De acties zijn onderdeel van een groter plan gericht tegen de georganiseerde misdaad.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.