'Belangrijke speler' Virgil van Dijk mag hopen op rentree tijdens dit seizoen - Omroep Brabant

'Belangrijke speler' Virgil van Dijk mag hopen op rentree tijdens dit seizoen

30 maart 2017 om 20:03
nl
Southampton-trainer Claude Puel durft het niet met zekerheid te zeggen, maar de oefenmeester hoopt dit seizoen nog de beschikking te hebben over Virgil van Dijk. De verdediger staat sinds eind januari aan de kant met een enkelblessure.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Met potlood staat de rentree voor Van Dijk in mei op de planning. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Bournemouth bevestigde Puel dat Van Dijk op schema ligt voor een rentree voor het einde van het seizoen. "Maar het is een langdurige blessure, we zullen zien of hij voor het einde van het seizoen terug kan komen."
[instagram:http://instagram.com/p/BSMJK08Fc_w/]
Toekomst
Mocht het Van Dijk niet lukken om nog dit seizoen in actie te komen voor Southampton, dan is het niet uitgesloten dat hij zijn laatste wedstrijd voor die club gespeeld heeft. De verdediger staat in de belangstelling van verschillende topclubs, zo zou Chelsea verregaande interesse hebben in de Bredanaar.

Puel hoopt dat Van Dijk langer bij Southampton blijft. "Daar verandert de blessure niets aan. Hij is een belangrijke speler voor ons. Hij is onze aanvoerder en het is belangrijk dat hij die taak met kwaliteit, een goede houding en de juiste spirit invult. Voor mij is hij één van de beste verdedigers in de Premier League. Maar hij kan bij ons spelen en zich richting de toekomst ontwikkelen."

Oranje
Van Dijk ontbrak door de blessure afgelopen week bij het Nederlands elftal. Mocht de defensieve kracht in mei zijn rentree maken, dan is hij mogelijk wel inzet tijdens de oefeninterlands tegen Marokko (31 mei) en Ivoorkust (4 juni). Op 9 juni speelt Nederland de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.