NAC laat jeugdproduct Jesse van Bezooijen gaan: 'Vertrekken doet pijn'

30 maart 2017 om 23:30 • Aangepast 21 november 2020 om 02:24
nl
Jesse van Bezooijen is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van NAC. De verdediger is in het bezit van een aflopend contract en de club wil niet verlengen.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De uit Bavel afkomstige Van Bezooijen doorliep alle jeugdelftallen bij NAC. In 2015 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht tijdens het bekerduel met Fortuna Sittard, niet veel later kwam hij in de eredivisie in actie tegen FC Groningen. In totaal kwam hij door blessureleed niet verder dan zes wedstrijden in de hoofdmacht.

'Spijtig'
De blessuregevoeligheid is de hoofdreden van het aanstaande vertrek van de 22-jarige verdediger. "Jesse heeft de gehele jeugdopleiding van NAC doorlopen en wij zien potentie in zijn kwaliteiten als verdediger", zegt technisch directeur Hans Smulders op de website van NAC. "Helaas heeft hij de afgelopen periode veel te maken gehad met blessures en om hem binnen onze werkwijze individueel verder te ontwikkelen past een bepaalde mate van fysieke belastbaarheid."

"Het is spijtig dat we hem om deze reden op dit moment moeten laten gaan, maar wij denken dat dit voor NAC en voor Jesse zelf de beste oplossing biedt", aldus Smulders. Van Bezooijen baalt van het slechte nieuws. "Vertrekken bij NAC doet natuurlijk pijn, maar ik zag het wel aankomen eerlijk gezegd."

Wachten op privacy instellingen...

Penders en El Allouchi
NAC is in gesprek met Rob Penders en Mouni El Allouchi over een nieuw contract. Penders is al sinds 1999 verbonden aan de club uit Breda, op dit moment is hij assistent-trainer bij het eerste elftal. El Allouchi speelde dit seizoen negentien keer in de hoofdmacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.