Michael van Gerwen: 'Phil Taylor hoort niet meer bij de beste vier van de wereld'

31 maart 2017 om 00:50 • Aangepast 21 november 2020 om 02:23
nl
Michael van Gerwen is na de 7-1 overwinning op Dave Chisnall koploper in de Premier League. Hij verwacht dat hij samen met Peter Wright, Gary Anderson en Raymond van Barneveld de finale haalt. Phil Taylor hoort in zijn ogen niet meer bij de beste vier van de wereld.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik denk dat de huidige top vier ook de laatste vier gaan halen", zei Van Gerwen voor de camera van RTL7. "Het zijn de vier sterkste spelers op dit moment. Phil Taylor? Ik denk dat hij niet meer bij de beste vier hoort. Dat heeft niets met 'vriend zijn' te maken, dat is realiteit. Phil Taylor hoort niet meer bij de vier beste darters van de wereld. Hoe pijnlijk dat ook is."

ZIE OOK: Michael van Gerwen wint met grote cijfers van Dave Chisnall

Regels respecteren
Van Gerwen was extra gretig om een grote uitslag neer te zetten. Kim Huybrechts speelde vanwege familieomstandigheden niet tegen Peter Wright. De Schot kreeg een reglementaire 7-0 overwinning op zijn naam. "Achteraf gezien is dat misschien niet helemaal eerlijk. Maar je moet er mee dealen. Je moet zorgen dat je zelf scherp bent, een goed resultaat haalt en weer voor komt te staan. Dat heb ik gedaan en daar ben ik blij mee."

Van Gerwen staat nu een punt voor. Uiteindelijk kan het legsaldo doorslaggevend zijn, wat dat betreft komt die 7-0 ook niet lekker uit. "Je denkt toch niet dat hij op punten van mij gaat winnen", zei Mighty Mike met een grote glimlach op het gezicht. "Nee, serieus: dan baal je gruwelijk. Ik denk dat hij niet met 7-0 van Kim had gewonnen. Maar het zijn de regels. Die hebben ze in het leven geroepen en daar moet je je aan houden. Die regels moet je respecteren."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.