Wim van der Leegte krijgt het Gouden RAI Wiel 2017

31 maart 2017 om 12:02
nl
Wim van der Leegte van VDL in Eindhoven heeft donderdag het Gouden RAI Wiel 2017 ontvangen. Hij kreeg de prijs uit handen van verkeersminister Melanie Schultz. De oud-topman van de VDL Groep ontving de prijs als een erkenning voor zijn bijdrage aan de economie en in het bijzonder aan de mobiliteitsindustrie en werkgelegenheid in Nederland.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Wim van der Leegte heeft volgens de jury eigenhandig zijn familiebedrijf ontwikkeld tot een internationale speler van formaat. In totaal maken 90 werkmaatschappijen verspreid over 19 landen en met ruim 13.000 medewerkers deel uit van VDL.  

Werkgelegenheid
De jury waardeert in Wim van der Leegte het ondernemerschap en de keuze om zo veel als mogelijk de productie - en dus de werkgelegenheid - in Nederland en Vlaams-België te houden. Het behoud van de werkgelegenheid in Born, bij Nedcar, is daarvan volgens de jury een mooi voorbeeld.

De vereniging RAI staat voor Rijwiel& Automobiel Industrie en behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van onder andere auto's, trucks, aanhangwagens, motorfietsen, brommers en fietsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.