Jonge boeren willen massaal op Stoere Boerenkalender, nu nog de stoerste uitkiezen - Omroep Brabant
Video

Jonge boeren willen massaal op Stoere Boerenkalender, nu nog de stoerste uitkiezen

31 maart 2017 om 12:25
nl
De provinciale CDA-fractie is overdonderd door het aantal boeren dat zich heeft aangemeld voor de Brabantse Stoere Boerenkalender. De bedenkers hadden gehoopt op hooguit twaalf boeren, één voor elke maand, die voor de Brabantse mannen kalender wilden poseren, maar er kwamen vele tientallen aanmeldingen binnen van boeren die allemaal op de Stoere Boerenkalender van 2018 willen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het zijn er geen twaalf, het zijn er geen twintig en ook geen dertig. Het zijn er meer dan zestig, meer dan zeventig. “We zijn gestopt met tellen bij de honderd”, zegt een glunderende Ton Braspenning van het CDA. In de fractiekamer van het CDA in het provinciehuis liggen stapels met uitgeprinte mails, foto’s en een lijst vol met links naar Facebookpagina’s.

Een boerenoverschot
“We zijn beduusd dat zoveel boeren willen poseren op de kalender.” Maar een boerenoverschot betekent ook dat het kaf van het koren gescheiden moet worden. Een eerste schifting vond donderdag al plaats in het provinciehuis.

“Het valt ons op dat vooral jonge boeren willen poseren voor onze kalender. Ze zijn vaak opgegeven door hun vrienden en vriendinnen”, zegt Braspenning. Inmiddels kan geen enkele boer zich meer aanmelden voor de kalender. “We zitten vol en de termijn is gesloten.”

Boerin Agnes
Om de juiste boer bij de juiste maand op de kalender te krijgen heeft het CDA-Brabant de hulp ingeroepen van boerin Agnes. “Boerin Agnes deed in 2008 als eerste vrouwelijke deelneemster mee aan Boer zoekt Vrouw. Agnes heeft haar medewerking al toegezegd om onze boeren te keuren.”

Volgende maand gaan de twaalf uitverkoren stoere Brabantse boeren op de foto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.