Erik Falkenburg en Willem II stellen contractbesprekingen uit, Branderhorst verlengt in Tilburg

31 maart 2017 om 15:21 • Aangepast 21 november 2020 om 02:23
nl
Willem II heeft de besprekingen met Erik Falkenburg over een nieuw contract uitgesteld. Volgens trainer Erwin van de Looi is dit besluit na overleg met de speler genomen. Derde keeper Mattijs Branderhorst tekende vrijdag wel een nieuw contract in Tilburg. Huurling Branco van den Boomen keert komend seizoen niet terug, Willem II licht de optie tot koop niet.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Omdat Erik Falkenburg een aflopend contract heeft in Tilburg en er nog geen duidelijkheid is over zijn toekomst, kreeg hij deze week een formele opzeggingsbrief. Volgens Van de Looi is het nog niet duidelijk of de aanvaller in de plannen voor volgend seizoen voorkomt en ook niet of Falkenburg wel bij Willem II wil blijven. Daarom is besloten te wachten met verdere onderhandelingen.

"Dat komt van twee kanten. Wij maken keuzes, maar die kan Erik ook maken. We hebben een open en eerlijk gesprek gehad. We zijn blij met elkaar en het gevoel is goed. Maar laten we eerst nog even een paar wedstrijden spelen, eind april zien we wel wat de daadwerkelijke beslissing wordt."

Na zijn vormdip is Falkenburg de laatste weken weer flink van waarde voor Willem II. De aanvaller scoorde dit seizoen vijf keer.

Wachten op privacy instellingen...

 
Branderhorst blijft
Mattijs Branderhorst verlengde vrijdag wel zijn contract bij Willem II. De derde keeper tekende voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Van de Looi is blij met de ontwikkeling van de doelman.

"Hij is min of meer als derde keeper begonnen en hij maakt een goede ontwikkeling door. Hij is nog niet klaar om eerste keeper te worden, maar hij is gedreven en dat willen we belonnen. We zijn blij dat hij volgend seizoen ook voor Willem II speelt."

Van den Boomen terug naar Friesland
Middenvelder Van den Boomen keert komend seizoen niet meer terug bij Willem II. De Tilburgse club huurde hem dit seizoen van sc Heerenveen, maar de optie om hem definitief over te nemen wordt niet gelicht. Van den Boomen, die tussen 2004 en 2011 in de jeugd van Willem II actief was, speelde dit seizoen acht wedstrijden in de hoofdmacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.