Dit zijn de opmerkelijkste open huizen in Brabant

1 april 2017 om 11:34
nl
Zaterdag is het Open Huizen Dag en dat houdt in dat er door heel Brabant huizen te bezichtigen zijn. De huizenmarkt trekt al aardig aan, de rente staat historisch laag, dus het gaat letterlijk om honderden huizen die zaterdag hun deuren openen voor potentiële kopers.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Met zo’n enorm aanbod kun je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom een rijtje uitschieters qua locatie, prijs en eigenzinnigheid.

De goedkoopste
Wie had ooit gedacht dat de goedkoopste woning die in Brabant te koop staat zich in de grootste stad bevindt? Voor 86 mille woon je ook nog vijf minuutjes van het centrum. Wie ruim wil wonen moet elders zijn, het gaat hier slechts om vijftig vierkante meter.

De kleinste
In Oss staat de allerkleinste aangeboden woning in Brabant. Het is gelukkig wel hip en tactisch aangekleed met barstoeltjes die weinig van de 37 vierkante meters in beslag nemen. Zelfs de ruimte waar je je post ophaalt is groter dan de hele woning bij elkaar.

De meeste vierkante meters
Voor wie op eigen terrein een aardig ommetje wil kunnen maken, staat er in Rijsbergen een uiterst geschikte woning te koop. Met een perceel van 38.745 vierkante meter is het verreweg de grootste in Brabant. Dat is de oppervlakte van meer dan vier voetbalvelden.

De meeste kamers
Voor de koper met twintig hobbies, een achttienkoppige familie of gewoon iemand die een huis met maar liefst 21 kamers wil: deze “vrijstaande topper” in Oeffelt. Voor een kleine 649.500 euro is hij van jou.

De meest noordelijke
Zeer geschikt voor nieuwe Brabanders die de Randstad verlaten en niet in één keer te diep de provincie in willen gaan: dit is het meest noordelijk gelegen woning. Een karakteristieke, rietgedekte, vrijstaande woning in Oijen.

De meeste zuidelijke
Het zuidelijke ‘hoekske’ van Brabant: Budel-Dorplein. Tevens op kruipafstand van onze Belgische én Limburgse buren. Het meest zuidelijk gelegen open huis is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een gemoedelijk vakantiehuis. Van alle aangeboden huizen staat deze het dichtst bij de evenaar en men spreekt er toch gewoon Brabants.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.