PSV wil revanche tegen Sparta en de druk opvoeren bij Ajax én Feyenoord

31 maart 2017 om 17:47 • Aangepast 21 november 2020 om 02:22
nl
Met een volledige en fitte selectie reist PSV zaterdag naar Rotterdam voor de competitiewedstrijd tegen Sparta. Voor de beker gingen de Eindhovenaren daar eerder dit seizoen met 3-1 onderuit. Nu zijn de belangen anders. PSV strijdt voor plek twee en wil de druk opvoeren richting Ajax en wellicht ook Feyenoord die elkaar een dag later in Amsterdam treffen.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Vandaar dat Phillip Cocu niet alleen vooruitblikte op de wedstrijd van zijn team, maar ook op 'de klassieker' tussen de twee ploegen die nu nog boven PSV op de ranglijst staan. Zich echt uitspreken over een gunstig resultaat voor PSV in die wedstrijd kon Cocu niet, omdat voor alle resultaten wel wat te zeggen valt.

"Mocht Ajax winnen kan er de laatste wedstrijden bovenin toch nog iets ontstaan en als Feyenoord wint hebben wij de mogenlijkheid om de tweede plaats over te nemen. Daar richten we ons op, maar dat wil niet zeggen dat we niet strijdlustig zijn of de ambitie hebben als er de situatie ontstaat dat we nog kans hebben op meer. Dan gaan we daar voor de volle honderd procent voor."

Wachten op privacy instellingen...

En daarvoor moet PSV in ieder geval zelf blijven winnen. Zaterdagavond in Rotterdam tegen Sparta, maar bijvoorbeeld ook de wedstrijden die dan snel volgen tegen FC Twente en Willem II.

Sparta-uit, altijd lastig
"We krijgen nu een drukke week, met drie wedstrijden in acht dagen. Die moeten we beginnen met winst tegen Sparta. Voor de beker zijn we bij hun uitgeschakeld en thuis werd het een nipte overwinning. Dus dat geeft aan dat er voor ons ook geen eenvoudige wedstrijd te wachten staat."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.