Sportschool Waalwijk mag weer open, eigenaar eist excuses van gemeente

31 maart 2017 om 19:10
nl
Sportschool Waalwijk mag gewoon open, zo heeft de voorzieningenrechter in Breda vrijdagmiddag besloten. Vrijdagochtend werd het fitnesscentrum door de burgemeester van Waalwijk gesloten omdat de zaal in maart onderdak bood aan een voortvluchtige crimineel. De eigenaar van de sportschool is woedend op de gemeente.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

De 55-jarige crimineel werd in maart in Waalwijk van zijn bed gelicht. Hij was uit de gevangenis ontsnapt waar hij nog zo'n twee jaar moest zitten. Hij verbleef in de sportschool en sliep daar in een ruimte die als slaapkamer was ingericht.

Daarop besloot burgemeester Nol Kleijngeld de sportschool voor een maand te sluiten. De rechter heeft daar een stokje voor gestoken: de sportschool mag nog zeker twee weken openblijven en de gemeente moet een nieuw besluit nemen.

'Eis excuses van burgemeester'
Hoewel de beargumentatie van de rechtbank tot volgende week op zich laat wachten, is eigenaar Patrick de Garde gerustgesteld. Toch eist De Garde excuses van de burgemeester. “Ik ben hartstikke blij dat we weer open zijn, maar ik ben ook bedroefd. We zijn echt negatief bestempeld door de burgemeester vandaag."

Volgens De Garde treft de sportschool geen blaam en heeft ze absoluut niet bewust onderdak geboden aan een voortvluchtige crimineel. “Een voortvluchtige gevangene heeft zich gewoon ingesloten bij ons. We kennen hem, hij sport bij ons en gedraagt zich altijd heel correct. Hij is eigenlijk echt een knuffelbeer. Maar wij wisten echt niet dat hij zich verstopte in ons pand. We hebben geen alarmsysteem dus zo heeft het kunnen gebeuren denk ik.”

De geleden financiële schade wil hij verhalen op de gemeente. “Als er na alle uitspraken van de rechter blijkt dat wij altijd in het gelijk hebben gestaan, dan ga ik de kosten echt verhalen op de gemeente. Ik vrees namelijk dat we veel klanten zijn verloren door de negatieve reclame. Mensen denken toch: waar rook is, is vuur.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.