RKC hoeft niet te wanhopen ondanks pijnlijke nederlaag tegen FC Volendam [VIDEO]

31 maart 2017 om 23:55
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond in de Jupiler League op eigen veld verloren van FC Volendam. Het werd 1-4 voor de ploeg uit Noord-Holland.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Voor RKC is de ruime nederlaag vervelend, maar ook niet meer dan dat. Er moeten namelijk wel heel vreemde dingen gebeuren wil Peter van den Berg zijn ploeg niet naar de play-offs om een plek in de eredivisie loodsen. Het wordt voor RKC wel moeilijker om de periodetitel te pakken, maar ook dat is nog altijd mogelijk.

Er was vrijdagavond voor rust nauwelijks kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Volendam was alleen effectiever in het benutten van de kansen. Dat bleek al in de eerste vijf minuten, waarin RKC een dot van een kans liet liggen en Volendam de eerste de beste mogelijkheid wel raak schoot.
Via Kenny Anderson kwam de thuisploeg redelijk snel op gelijke hoogte. Het zag er vervolgens lange tijd naar uit dat RKC punten aan het duel zou overhouden, maar na rust stelden de Waalwijkers teleur. Volendam liet (in eerste instantie) ook niet bijster veel zien, maar was opnieuw dodelijk effectief. De palingboeren maakten in korte tijd twee treffers.

Van een slotoffensief konden de ruim 2500 fans niet genieten, want Volendam gooide het duel tien minuten voor tijd helemaal op slot. Voor de liefhebbers van statistieken: Dennis van der Heijden en Enzo Stroo scoorden er beiden twee voor de bezoekers. Anderson maakte dus de Waalwijkse treffer.